Šťastný domov

Rozsah aj samotná ponuka služieb a dostupnosť potrebných informácií nás ohromili. Neskôr, pri bližšom zoznamovaní s ES sa nám veľmi páčila garancia pevnej ceny domu."

Pani Alena s rodinou sa do nového domu nasťahovala tesne pred letnými prázdninami. Tak niet divu, že sa im vďaka vlastnému bývaniu so záhradkou zaplnili letné dni eufóriou a krásnymi zážitkami, na ktoré sa len tak nezabúda.

Klienti bývali v priestornom byte, ale po narodení druhého syna začali premýšľať o tom, aké by to bolo bývať v dome so záhradou, kde by sa mohli deti bezstarostne hrať. A tak začali hľadať stavebnú spoločnosť, ktorá im dom postaví. Keďže odoberali časopisy o bývaní, nebola to ťažká úloha. Spoločne s vyhľadávaním na internete si vytipovali niekoľko stavebných spoločností,ktoré realizujú domy na kľúč.

Vo všetkých týchto médiách figurovala spoločnosť Ekonomické stavby a preto sme sa na ňu bližšie zamerali. Objednali sme si katalóg a tiež sme si preštudovali ich internetové stránky. Rozhodli sme sa pre ES celkom rýchlo. Rozsah aj samotná ponuka služieb a dostupnosť potrebných informácií nás ohromili. Neskôr pri bližšom zoznamovaní s ES sa nám veľmi páčila garancia pevnej ceny domu."

Predstavy klientov o vzhľade a dispozícii domu presne kopíroval typový projekt domu „Jiřina". Vyhovovalo rozvrhnutie aj počet miestností v dome. Pri realizácii projektu sa vykonalo pár malinkých úprav. Ideálna bola aj orientácia domu na svetové strany.

Táto zdanlivo menej podstatná vec nám šetrí peniaze za energie. Z východnej, južnej a západnej strany je dom presvetlený oknami a vďaka tomu nemusíme v zimných slnečných dňoch toľko kúriť. Slniečko nám príjemne vyhreje obývačku spojenú s kuchyňou, kde prirodzene trávime najviac času."

Samotná stavba domu už potom prišla rýchlo.

Stavba trvala približne deväť mesiacov. Počas tejto doby sa riešilo množstvo situácií, je teda ťažké vyzdvihnúť niektorú ako najdôležitejšiu. Každá etapa je svojim spôsobom nenahraditeľná pre to, aby bol dom bez problémov dokončený. Za najdôležitejšie považujeme takmer bezproblémový priebeh každej etapy. Vďaka miernej zime sa na dome pracovalo v podstate nepretržite. Vzhľadom k tomu, že sme bývali v rovnakej obci, stavbu sme navštevovali denne. Zoznámili sme sa s každým pracovníkom, ktorý priložil ruku k dielu. Priateľská atmosféra nám pomáhala k rýchlejšiemu riešeniu nezrovnalostí. Veľké ďakujem tiež patrí manažérovi stavby, ktorý sa o nás staral počas celej doby realizácie domu."

manželia Lustoví